Search Engine Advertising

Wil jij met jouw eigen advertenties bovenaan op de zoekresultatenpagina van Google of Bing staan? Dat kan met deze vorm van marketing!

Search Engine Advertising (SEA) is het betaald adverteren in de zoekmachines van Google of Bing. Dit is een hele effectieve manier om jouw doelgroep te bereiken op het moment dat zij zoeken naar producten of diensten die jij aanbiedt. Daarnaast betaal je alleen wanneer er iemand op jouw advertentie klikt.

In de praktijk werkt het als volgt: een potentiƫle klant typt zoekwoorden in op de zoekmachine van Google of Bing. Als deze zoekwoorden overeen komen met de zoekwoorden uit jouw account, dan wordt er een advertentie getoond van jouw product of dienst bovenaan de zoekresultatenpagina van Google of Bing.

Ik wil meer informatie

Waarom kiezen voor Search Engine Advertising?

Bereik de juiste mensen op het juiste moment

Bereik jouw doelgroep op het moment dat ze op zoek zijn naar producten of diensten die jij aanbiedt. Door op de juiste zoekwoorden te adverteren, die passen bij jouw bedrijf, heb je controle over wie jouw advertenties te zien krijgt.

Meetbaarheid

Een van de grootste voordelen van het adverteren in de zoekmachines van Google of Bing is dat alles meetbaar is. Dit in tegenstelling tot het offline adverteren in bijvoorbeeld een krant of magazine.

Adverteer lokaal of wereldwijd

Je hebt de mogelijkheid om jouw advertenties te targeten op mensen in bepaalde landen, regio’s of steden. Ook kan je kiezen voor een bepaalde afstand van jouw bedrijf of winkel. Hierdoor behoudt je de controle over waar jouw advertenties worden getoond.

Eigen budget bepalen

Je bepaalt zelf het budget dat je wilt uitgeven en betaalt alleen wanneer iemand op jouw advertentie klikt. Het is al mogelijk om te starten met een laag budget, dat je op elk gewenst moment kan aanpassen.